Orwak sarbatoreste 40 de ani!

April 19, 2011 | Lampero, Prese de balotat deseu

Orwak este un pioner in dezvoltarea de inalta performanta a sistemelor de manipulare a deseurilor inca din 1971 cu o strategie de orientare catre piata.
Astazi, Orwak sarbatoreste 40 de ani de promovare a protectiei mediului si isi ajuta clientii sa atinga obiectivele lor privind gestionarea deseurilor in modul cel mai profitabil! Cu sediul central si de productie in Sävsjö, Suedia, Orwak are o retea extinsa de parteneri  in peste 40 de tari.
Orwak este un lider de piata cu o prezenta globala si o gama larga de compactori si prese de compactat deseuri cu o dezvoltare remarcabila pe parcursul a patru decenii de succes.
In 1971 Orwak a inceput ca pioner in industrie cu o solutie patentata pentru compactarea eficienta a deseurilor menajere. Solutia a fost sa se compacteaza deseul menajer in sac pe exteriorul camerei de presare. Modelul de presa este 5031, care inca functioneaza pe aceas principiu. Cu o idée simpla si ingenioasa de a compacta desurile in conditii de maxima siguranta si curatenie, reducerea volumului de deseuri de la 10:1 a avut un real succes.
Orwak a fost primul deschizator de drumuri pe piata utilajelor de gestionare a deseurilor menajere si a altor materiale reciclabile precum carton, folie, PET).
Anul 1980 a fost un deceniu de dezvoltare majora. Orwak a intrat pe noi piete geografice; in 1990 in Polonia, piata asiatica alaturi de un parteneriat in Japonia. In 1985 Orwak a facut primul pas pe piata nord Americana prin stabilirea unui sediu in SUA prin Orwak USA Inc.
Prin introducrea preselor de balotat verticale in 1990, Orwak si-a extins gama de produse si cu varietati de dimensiuni, noua serie de prese a oferit solutii atat pentru volume mici si mari de deseuri.
Orwak a intrat in secolul 21 dedicat protectiei mediului, al inovarii si dezvoltarii tehnice. Parteneriatul cu Tomra-un important furnizor pentru recuperarea si reciclarea materialelor a fost un moment important in istoria de peste 40 ai firmei Orwak. Pentru a veni in intampinarea cerintelor pentru manipularea deseurilor la scara larga, Orwak introduce in gama de produse, masinile automate de brichetare.
In ultimii ani, Orwak a introdus “Silent Family” o serie intreaga de noi prese de balotat rapid, flexibile si silentioase. Datorita sistemelor hidraulice noi, nivelul de zgomot este foarte mic, echivalent cu o masina de spalat. Functionarea silentioasa contribuie in mod semnificativ la un mediu de lucru bun pentru personal si joaca un rol important cand presa este plasata intr-un mediu cat mai aprope de client/personal.
Misiunea de afaceri Orwak isi asuma o importanta mai mare cu fiecare zi ce trece. Intr-o lume a comertului care genereaza munti de deseuri, compactarea Orwak si presele reprezinta o solutie indispensabila de la inceputul producerii de deseu. Din 1971 aproape 70 000 de prese au fost livrate la nivel mondial pentru peste 80 de tari si se bazeaza pe vasta experienta, cu inovatie in minte si cu grija de mediu, Orwak asteapta cu nerabdare viitoarele provocari in deceniile care vor urma.

Tags: , ,

Leave a Reply